Nabídka vína

red.png
white.png
rose.png

Red wines - Classic collection

Cabernet_Sauvignon.png, 116kB

Cabernet Savignon

Merlot.png, 115kB

Merlot

Vranec.png, 115kB

Vranec

Pinot_Noir.png, 115kB

Pinot Noir

Venus.png, 115kB

Venus

Alexandar.png, 115kB

Alexandar


Superior Red Wines - New Varietals

Tempranillo.png, 122kB

Tempranillo

Sangiovese.png, 123kB

Sangiovese

Cabernet_Franc.png, 123kB

Cabernet Franc

Petit_Verdot.png, 122kB

Petit Verdot

Superior Red Wines

Cabernet_Sauvignon_Superior.png, 123kB

Cabernet Sauvignon

Merlot_Superior.png, 120kB

Merlot

Shiraz_Superior.png, 115kB

Shiraz

Daron_Superior.png, 121kB

Daron

Kleopatra.png, 124kB

Kleopatra


Premium Red Wines - Barrique

Dissan_Barrique.png, 115kB

Dissan Barrique

Cabernet_Sauvignon_Barrique.png, 111kB

Cabernet Sauvignon Barrique

Merlot_Barrique.png, 111kB

Merlot Barrique


Premium Red Wines - Special selection

Imperator.png, 116kB

Imperator

Premier.png, 108kB

Premier


White Wines - Classic collection

Chardonnay.png, 115kB

Chardonnay

Muscat_Temjanika.png, 115kB

Muscat Temjanika

Riesling.png, 114kB

Riesling

Sauvignon.png, 114kB

Sauvignon

Symphony.png, 114kB

Symphony

Traminec.png, 115kB

Traminec

Dissan_White.png, 130kB

Dissan White


Premium White Wines - Barrique

Chardonnay_Barrique.png, 136kB

Chardonnay Barrique


Rose Wines

Ana_Marija_Rose.png, 350kB

Ana Marija Rose


Cabernet Savignon

Cabernet_Sauvignon.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Cabernet Sauvignon od Bovinu je kvalitní červené víno ​​s briliantově-rubínovou barvou. Toto velmi aromatické víno ​​obsahuje tóny bylin, ostružin a třešní. Nejlépe ho vychutnáte ke zvěřině, vepřové kotletě, jehněčímu, grilovaným masům ale je vynikající i k tvrdým sýrům. Víno by mělo být podáváno o teplotě 12-14ºC.
Odrůdy: 100% Cabernet Savignon

Merlot

Merlot.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Merlot je suché červené víno ​​s výraznou intenzivní červenou barvou, která potvrzuje mladý a hluboký charakter vína.  Vůně je velice živá s tóny třešní, jahod, růží a švestek. Jeho chuť je plná a bohatá, s hojností tříslovin. Bovin Merlot výborně doplňuje vše od zeleniny po vepřové maso. Víno by mělo být podáváno o teplotě 15-17ºC.
Odrůdy: 100% Merlot

Vranec

Vranec.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Vína vyrobená z hroznů odrůdy červeného Vrance jsou populární zejména ve své domovině na Balkáně. Jedná o místní specialitu s jedinečnou chutí a vůní. Vranec od Bovinu je víno suché temně červené barvy. Červené ovoce a bobuloviny dominují intenzivní vůni. Je jemné, kulaté a plné chuti. Toto víno je charakteristické pevnou strukturou a typickou odrůdovou chutí. Podává se nejlépe k pokrmům, jejichž základem jsou rajčata. Hodí se také k salátům, grilovaným masům nebo zrajícím sýrům. Víno by mělo být podáváno o teplotě 15-17ºC.
Odrůdy: 100% Vranec

Pinot Noir

Pinot_Noir.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Bovin Pinot Noir je fascinující, suché červené víno s dráždivým aroma a intenzivní červenou barvou. Vůní připomína červené ovoce s nádechem fialek a dotekem země. Chuť je suchá , jemná, ovocná a bohatá s jemnou kyselinkou. Podává se při pokojové teplotě s jehněčím, telecím, zvěřinou a s grilovaným masem. Bovin Pinot Noir se při teplotě 15-17ºC také výborně hodí k lehčím sýrům.
Odrůdy: 100% Pinot Noir

Venus

Venus.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Venus z Bovinu je směs odrůd Vranec a Merlot. Jeho barva je intenzivně červená. Vynikající vůně je bohatá s tóny červeného ovoce a bobulovin. Nádherné aroma a velmi vyrovnaná, dlouhotrvající jemná, kulatá, plná a svěží chuť dělá z Venus dokonalý doplňek k pečené vepřové, nebo telecí kotletě a pikantním sýrům. Víno by mělo být podáváno při teplotě 15-17ºC.
Odrůdy: 70% Vranec, 30% Merlot

Aleksandar

Alexandar.png, 116kB

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Alexandar je vynikající suché červené víno z vinařství Bovin. Jedná se o lokální směs odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon a Vranec. Jeho barva je intenzivně fialová. Vůně je plná červeného ovoce a bobulovin s nádherným komplexním aroma a bohatou plnou chutí. Jeho bylinné a ovocné tóny dělají toto víno nezapomenutelným. Alexandar je nejlépe podávat při teplotě 12-14ºC s hovězím, pečeným vepřovým, telecím, jehněčím a grilovaným masem.
Odrůdy: 34% Vranec, 33% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot

Tempranillo

Tempranillo.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Tempranillo z Bovinu je víno rubínově červené barvy s drobnými fialovými odlesky. Vůně je ovocná s tóny zralých ostružin, černých švestek a třešní. Typické znaky lesních bylin pak doplňují vůni směsi ovoce. V chuti je cítit několik ovocných vrstev, po chuti sladkého černého ovoce následuje svěžest červeného, to jen dokládá komplexnost tohoto vína.  Nejlepší je, když se podává při teplotě 15 - 17⁰C s tučným sýrem, mořskými plody, moussakou, zvěřinou, telecím, hovězím steakem nebo grilovaným masem.
Odrůdy: 100% Tempranillo

Sangiovese

Sangiovese.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Bovin Sangiovese je elegantní víno ​​s výraznou rubínově-červenou jiskrnou barvou. Vůně je svěží a ovocná s dominantními tóny granátového jablka, lesních jahod a třešní a s nádechem pikantní chuti koření tymiánu. Chuť začíná svěže s vysokou přirozenou kyselostí typickou pro tento typ hroznů, ale uprostřed nabývá bohatosti a sladkosti. Nejlepší je ho podávat při 8 - 10⁰C k rajčatovým pokrmům, pizze, lasagním, parmazánu, mozzarele, těstovinám nebo kuřecímu masu.
Odrůdy: 100% Sangiovese

Cabernet Franc

Cabernet Franc.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Cabernet Franc je plné víno ​​s robustní červenou barvou. Celková vůně a chuť jsou cítit po ovoci velmi typickém pro tento region - ostružiny, rybíz a sušené rozinky. Chuť je intenzivní a pikantní, ale přesto stále jemná se sladkostí na pozadí a zdůrazňující tak jeho plnost. Cabernet Franc je vhodný k tučným sýrům a masům volně žijící zvěře. Nejlepší bude podávané při 15-17⁰C.
Odrůdy: 100% Caberent Franc

Petit Verdot

Petit Verdot.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Červené víno s intenzivní červenou barvou. Charakteristická, komplexní vůně a chuť lesních plodů, ze kterých vynikají borůvky, černý rybíz a černé třešně, opírající se o exotickou bylinkovou kořenitosti. Petit Verdot je nejlépe podávat při teplotě 12-14⁰C . Takto bohaté víno je vhodné k široké paletě potravin, jako jsou mořské plody a středně kořeněné maso.
Odrůdy: 100% Petit Verdot

Cabernet Sauvignon Superior

Cabernet Sauvignon Superior.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Výběrové víno ​​se zeměpisným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Cabernet Sauvignon Superior je víno fialovo-červené barvy typické pro Cabernet z půdy bohaté na uhlík. Víno je vyrobené z vybraných z poloviny vysušených vinných hroznů z jihozápadních svahů vinic Lepovo Brdo. Je plné chuti, šťavnaté, s vůní medu, lesních plodů a elegantními kořeněnými tóny. Chuť je jemná, zaoblená, vyvážená a dlouhotrvající. Je bohaté na polyfenoly, zejména jemné třísloviny, při vhodné teplotě umožňuje delší skladování. Je vhodné zejména k telecí nebo vepřové pečeni, uzené šunce nebo tvrdým sýrům. Doporučuje se podávat při teplotě 15-17°C.
Odrůdy: 100% Cabernet Sauvignon

Merlot Superior

Merlot Superior.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Výběrové víno ​​se zeměpisným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Merlot Superior je intenzivní víno, purpurově-červené barvy, s krásnou jiskrou. Jemná, ovocná kořeněná vůně černých bobulovin, pepře a medu. Chuť je bohatá, plná, komplexní a dlouhotrvající se silně zdůrazněnou jemnou kyselinkou. Pozdní sběr hroznů je prováděn z vybraných vinic na jihozápadním svahu Lepovo Brdo. Nejlépe si ho vychutnáte s telecí pečení. Podáváme při pokojové teplotě 15-17 °C.
Odrůdy: 100% Merlot

Shiraz Superior

Shiraz Superior.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Shiraz Superior je magnetem pro opravdové fajnšmekry. Víno jiskří tmavě rubínovou barvou s odstíny podobné žule. Pyšní se silnou ovocnou vůní po černých švestkách, olivách a pepři. Když se nalije do sklenice, ​​je v souladu s libou vůni zralého malého červeného ovoce. Shiraz se doporučuje podávat při teplotě 12-14ºC s grilovanýou zvěřinou a marmeládou z červených bobulovin, pečeným hovězím, nebo vepřovým, nebo chutným makedonským jídlem z jedlého ibišku.
Odrůdy: 100% Shiraz

Daron_Superior_content

Daron_Superior.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Víno Daron Superior je směs vybraných hroznů z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Vranec pěstovaných na slunných svazích lokality Lepovo Brdo. Intenzivní červená barva, která s věkem dosahuje fialové. Vůně připomíná tmavé a červené bobulovin a koření. Chuť je elegantní, plná, kulatá, jemná a dlouhotrvající díky velkému obsahu manoproteinů a jemných tříslovin. Mělo by být konzumováno s telecí nebo vepřovou pečení, uzenou šunkou, tvrdými sýry a při teplotě 12-14°C.
Odrůdy: 40% Vranec, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot

Kleopatra

Kleopatra.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Кleopatra je první víno ​​v tomto regionu získané z hroznů odrůdy Cabernet Franc vypěstovaných na vlastních vinicích. Má charakteristickou rubínově-červenou barvu s vůní granátových jablek, brusinek a ostatního červeného ovoce bohatého na vitamín C. Chuť a vůni má vyváženou. Doporučuje se pro všechny příležitost, se všemi druhy sýrů, s lehkými saláty a kuřecím masem. Podáváme při teplotě 12-14°C.
Odrůdy: 100% Cabernet Franc

Dissan Barrique

Dissan_Sauvignon_Barrique.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Dissan Barrique je velice kvalitní suché červené víno ​​dozrávající po dobu 6 měsíců v nových sudech vyráběných ze dřeva makedonského dubu. Vyznačuje se tmavě červeno-černou barvou s typickou vůní třešní, višní a červených bobulí. S vlastnostmi, které jsou tak typické pro odrůdu Vranec. Má plnou a elegantní chuť s dlouhou trvajícím účinkem s vyšším obsahem suchého extraktu. Za vhodných podmínek může být skladován po delší dobu. Doporučuje se zejména k těžším jídlům, pečenému vepřovému, tučným rybám, zvěřině, jehněčímu a k pikantním sýrům. Nejlépe je podáváme při teplotě 12-14 ° C.
Odrůdy: 100% Vranec

Cabernet Sauvignon Barrique

Cabernet Sauvignon Barrique.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Cabernet Sauvignon Barrique je kvalitní suché červené víno ​​vyrobené z vybraných hroznů z jiho-západní části lokality kopce Lepovo. Zraje v sudech z makedonských dubů po dobu 12 měsíců. Víno je fialovo-červené barvy typické pro Cabernet ze sycené půdy. Vyznačuje se ovocným aroma zralého černého rybízu a švestek. Je bohaté s jemnou tříslovinou, plnou a dlouhotrvající chutí zralého ovoce s příchutí vanilky a kávy. Vzhledem k dlouhotrvajícímu zrání si toto víno můžete při správném skladování nejlépe vychutnat po 10-15 letech. Je nejlepší ho servírovat k hovězímu steaku, jehněčí pečeni, parmské šunce a k sýrům při teplotě 15-17ºC.
Odrůdy: 100% Cabernet Sauvignonc

Merlot Barrique

Merlot Barrique.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Bovin Merlot Barrique je kvalitní suché červené víno, které je tvořeno z vybraných hroznů jihozápadních svahů Lepovo Brdo a po 12 měsíců uchováno v dubových sudech z Makedonie. Vyniká svojí fialovo – červenou barvou, vynikající jiskrou a souborem výjimečných vůní jako černá třešeň, pražená káva, hořká čokoláda a aroma pepře. Chuť je bohatá, plná a připomínající třešně v hořké čokoládě. Tato chuť je zakončena jemnou kyselinkou. Při správném archivování si toto víno můžete vychutnávat po dlouhá léta. Podáváme k hovězím steakům, telecímu, praženým kaštanům. V Makedonii je toto víno podáváno k tradičnímu dušenému masu se zeleninou. Ideální teplota skladování vína je 15 – 17°C.
Odrůdy: 100% Merlot

Imperator

Imperator.png

Druh: Suché červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Iperator je čevené, suché víno, produkované z jedinečné odrůdy Vranec, pozdní sklizně vybraných hroznů. Víno má temnou, černo-červenou barvu a intensivní aroma plodů jako borůvky, trnky, rybíz a kyselé třešně. Chuť doprovází toto aroma svojí silou a čerstvostí. Doporučuje se podávat s masovými pokrmy jako vepřové, jehněčí či tučné ryby. Ideální teplota 15 – 17°C.
Odrůdy: 100% Vranec

Premier

Premier.png
Druh: Polosladké červené víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Premier je jedinečný polosladké víno ​​z odrůd Cabernet Sauvignon a Vranec, produkované výhradně vinařstvím BOVIN. Plody jsou získané z vlastních ekologicky pěstovaných vinic. Hrozny pro Premier jsou pečlivě vybrané a velmi pozdě sklizené. Zralost ovoce (28% cukru) dává tomuto exkluzivnímu vínu dostatek alkoholu a suchý extrakt. Premier má bohatou červenou barvu a komplexní aroma rozinek, hroznů a medu. Toto speciální víno ​​má chuť nektaru a přetrvávající ovocnou dochuť, kterou doprovází plný a bohatý pocit v ústech. Podáváme velmi lehce chlazené. Premier může být sám o sobě dezertem nebo doprovodem k sušenkám, či jinému pečivu. Je to skutečný elixír života.
Odrůdy: 50% Vranec, 50% Cabernet Sauvignon

Chardonnay

Chardonnay.png

Druh: Suché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Chardonnay od Bovinu je velice kvalitní suché bílé víno žluto-zelené barvy. Jedná se o víno ​​s celkovým aroma typickým pro tuto odrůdu. Obzvláště vyniká výraznou vůní tropického ovoce - ananasu, banánu, citrusů, ale také melounu a jablka. Chuť je dlouhodobá, jemná, vyvážená a svěží. Je to vynikající společník ke zrajícím sýrům, zeleným salátům, bílému masu, rybám a mořským plodům. Víno by mělo být podáváno lehce vychlazené na 8-10ºC.
Odrůdy: 100% Chardonnay

Muscat Temjanika

Muscat_Temjanika.png

Druh: Polosuché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Hrozny, které byly použity na výrobu Bovin Muscat Temjanika pocházejí z vlastních vinic z lokality kopce Lepovo. Celkové elegantní aroma tohoto muškátu je velmi atraktivní a připomíná mnoho ovocných vůní. Chuť je dlouhotrvající a vyvážená s tóny černého bezu a jablka. Jemný konec pak dotváří velice příjemná hladká chuť. Nejlépe chutná vychlazené při 6-8ºC. Toto víno ​​lze doporučit zejména k jednoduchým dezertům a jako aperitiv k zralým sýrům nebo mořským korýšům.
Odrůdy: 100% Muscat Temjanika

Riesling

Riesling.png

Druh: Suché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita:
Popis: Nezaměnitelné ovocné aroma Ryzlinku rýnského od BOVINU je typické pro danou odrůdu, která má výrazné zelené zabarvení. Toto víno má vynikající svěží vůni ovoce mísící se s vůní květin, která je zakončena přijemnými kyselinkami. Svěží chuť je obohacena zelenými jablky, broskvemi a jemnými tóny meruňky. Doporučuje se podávat vychlazené při teplotě 8 – 10°C s bílým masem nebo mořskými plody.
Odrůdy: 100% Rhein Riesling

Sauvignon

Sauvignon.png

Druh: Suché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita:
Popis: Savignon od BOVINU je úžasné suché bílé víno se silným ovocným a bylinným aroma. Světle žlutá barva s náznaky zelené, vynikající vůně propojující tóny zeleného jablka a trávy. Svěží chuť Savignonu připomíní především jablka. Toto vynikající víno je doporučeno podávat vychlazené při teplotě 8-10°C s kuřecím masem, rybami, mušlemi a především se sýry.
Odrůdy: 100% Sauvignon blanc

Symphony

Symphony.png

Druh: Suché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita:
Popis: Jde o směs odrůd Chardonnay, Riesling a Savignon, která dodává výraznou a suchou chuť vínu jménem Symphony od BOVINU. Žluto-zelená barva spolu s plnými ovocnými a dřevnatými tóny. Toto víno je velice harmonické, lehké a jemné. Symphony je velmi lahodné s pikantními sýry, lehkými masy, mušlemi, rybami nebo například masné pokrmy s lehkými omáčkami. Víno je doporučeno podávat při vychlazení teplotou 8-10°C.
Odrůdy: 34% Chardonnay, 33% Sauvignon blanc, 33% Rhein Riesling

Traminec

Traminec.png

Druh: Polosuché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Víno s působivým odstínem žluto-zelené barvy, které má fascinující ovocně-květinovou vůni, připomínající krásné růže. Velmi konzistentní víno s dlouho trvajícím aroma exotického ovoce, jablek, broskve a medu. Jemné, elegantní, kulaté. Traminec BOVIN, je ideální podávat jako aperitiv, při podávání předkrmů, k sušenému ovoci či k pikantním sýrům, plodům moře nebo uzené rybě. Ideální teplota vychlazení je 8-10°C.
Odrůdy: 100% Traminec

Dissan White

Dissan_White.png

Druh: Suché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita:
Popis: Dissan White z Bovinu je bílé suché víno získané z odrůdy hroznů Smederevka. Má zelenavou barvu s krystalickou jiskrou a  vysokým jasem . Působivá vůně připomínající zelená jablka a lipový květ. Chuť je zpočátku plná svěžesti, ale v pozadí je silná s nádechem bylinek a minerálů, harmonicky vyvážená, a nejhodnotnější při správné teplotě 8 - 10°C. Ideální k lehkým salátům.
Odrůdy: 100% Smederevka

Chardonnay Barrique

Chardonnay_Barrique.png

Druh: Suché bílé víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Chardonnay Barique je kvalitní suché bílé víno, které se po dobu 12 měsíců uchovává v tradičních sudech z Makedonského dubu. Spolu s bledě žlutým tónem má toto harmonické víno výjimečně mnoho podob aroma, jako například máslo, toast, vanilka a dřevo. Chuť je jemná a kulatá. Ideálními společníky tohoto vína je například bílý sýr, ryby, mořské plody, jehněčí a kuře. Toto výjimečné víno je nejlepší podávat vychlazené v teplotě 4-6°C.
Odrůdy: 100% Chardonnay

Ana Marija Rose

Ana_Marija_Rose.png

Druh: Suché růžové víno
Původ: Víno s kontrolovaným a garantovaným původem
Oblast: Tikves
Lokalita: Lepovo
Popis: Ana Marija je suché růžové víno ​​vyrobené z hroznů odrůd Sangiovese a Cabernet Sauvignon, Tyto hrozny podstoupily krátkou studenou maceraci, ze které získaly jemné intenzivní růžové zbarvení. Vůně je plná růží, lesních jahod, třešni a granátového jablka. Je zde také patrný dotek zbytkového cukru a čerstvého ovoce, což je základem vyvážené sladkosti. Atraktivní kombinace vůní, čerstvosti a jemné sladkosti z něj děla ideální letní drink. Je nejlepší v kombinaci s bílým sýrem, se saláty a studenými jídly, s rybami a korýši nebo může být podáváno s ovocným dortem. Nejlépe servírovat při teplotě 8-10 °C.
Odrůdy: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Sangiovese